Bankiers zonder bank

Navigatie

Bankiers zonder bank

Fons Huijgens (1956) leerde het bankvak in specialistische en vaktechnische functies. Hij ontdekte de geheimen van de bankpolitiek in functies op hoofdkantoren van diverse banken en tenslotte ontmoette hij in de lokale bankvestigingen het (on)begrip van ondernemend Nederland voor bankiers.
Gedurende de periode dat Fons Huijgens binnen bankorganisaties werkte is hij, in aanvulling op het bancaire werk, voortdurend actief geweest met de ontwikkeling van een eigen visie op het bankvak. Niet alleen volgde hij na de universiteit vele seminars en verschillende aanvullende opleidingen, maar ook heeft hij zelf studiemateriaal ontwikkeld voor een complete bancaire leergang bedrijfskunde en publiceerde hij reeds tien jaar geleden een artikel op het gebied van zakelijke kredietverlening op basis van creditscoring (zie artikel: Zakelijke kredietverlening op basis van creditscoring). Nu, tien jaar later, zetten de banken een eerste stap in deze richting.

In de periode 2012 – 2015 is Bart Niesten als partner verbonden geweest aan HUCOFIN | Corporate Finance. Bart (1978) heeft na zijn studie Commerciële Economie 12 jaar gewerkt bij Rabobank en ING. In zijn functie als accountmanager is hij altijd actief geweest in de zakelijke markt. Daarin heeft hij ervaring opgedaan bij de financiering van bedrijven in diverse sectoren, voornamelijk: industrie, handel en zakelijke dienstverlening.
In de periode dat Bart verbonden was aan HUCOFIN | Corporate Finance. heeft hij als onafhankelijk adviseur voor het MKB opgetreden heeft hij met Fons Huijgens samengewerkt aan het boek De Bank De Baas.